Frankrijk – Valenthèze, auberge, camping, luxe-tenten en gîtes

Camping

Schitterend gelegen aan het riviertje de “Thèze” , in het meest westelijke puntje van het departement LOT, net naast de Lot-et-Garonne en op de grens van de Perigord noir, Dordogne, Midi-Pyrenees en Aquitaine vindt u onze kleinschalige, kindvriendelijke  camping VALENTHÈZE. De 25 ruime plaatsen (+/- 200m2) liggen op vlak terrein en meestal aan de beek en bieden zowel zon en/als schaduw.

Op het terrein zijn er een zwembad, een bar en gezellig restaurant met terras, een kinderboerderij, sportvelden, jeu de boules banen, tafeltennis, speeltuin, salle de jeux en vooral heel veel rust en ruimte. Ligging

De kinderboerderij, beekje en de salle de jeux zijn de favoriete plekken voor de kinderen, evenals het zwembad. De indeling en overzichtelijkheid van de camping maken dat kinderen snel vriendjes en vriendinnetjes vinden en heerlijk samen kunnen spelen.

De bar & restaurant bieden dagelijks de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke maaltijd en/of drankje. De ongedwongen sfeer maakt het ernaar dat gedurende de zomermaanden er spontaan activiteiten georganiseerd worden. Van een jeu de boules of volleybal toernooi tot pannenkoeken-middag , kinderkookcafeé en visroken.

Er staat een ruim en schoon sanitairgebouw tot uw beschikking met eveneens een familiekamer. Er is koud en warm water om af te wassen en wij rekenen geen extra kosten voor het gebruik van de douches. We zorgen ervoor dat het gebouw meerdere malen per dag schoongemaakt wordt zodat het netjes is en blijft.

Faciliteiten

Er zijn vele wandel/ en fietsroutes zelfs vanaf de camping. Op enkele kilometers van de camping ligt een groot vismeer, kan men bergbeklimmen, paardrijden, quadrijden en kanoën. In het dorp Montcabrier liggen tennisbanen.  Op een paar minuten afstand ligt een 9-holes golfbaan.

Op 45 km ligt de fantastische baan van Castelnaud (18-holes). In de directe omgeving vindt u eeuwenoude stadjes als Puy L’Évêque (8km), Fumel (12 km), Villefranche de Perigord en Tournon-d’Agenais met mooie pleinen, smalle straatjes, bastides en gezellige cafeetjes. Hier kan u al uw boodschappen doen.

De bekende plaatsen Sarlat (60km), Rocamadour (88km) en Cahors zijn ook zeker een bezoek waard. Omringd door wijnvelden van de Cahors liggen vele goed bewaarde burchten en kastelen. In de zomer zijn hier vele festiviteiten. Bonaguil (7km), Biron (34km) en Monbazillac (76km) mag u niet overslaan. Het departement is één van belangrijkste gebieden van Frankrijk op gastronomisch gebied. Het is het gebied van de eendenboerderijen: confit de canard, foie gras, salade de gésiers, magret de canard ; zeker de moeite waard zijn de heerlijke kazen uit deze streek (AOC Rocamadour). In de directe omgeving vindt men vele wijnboeren die u graag op hun domaine ontvangen. Je vindt er ook truffels (truffelmarkt in Lalbenque in de wintermaanden), de meloenen van de Quercy en de Tourtières (regionale appeltaart). Een aanrader is de markt in Sarlat: gezellig en je vindt er allerlei lekkere streekproducten.

In de omgeving zijn er meerdere attractieparken te vinden oa Walibi, parc en ciel (klimmen op boomtoppen), grotten, dierenparken en vele anderen.

Voor wie geen massatoerisme zoekt maar knusse dorpjes met hun cafeetjes, gezellige markten en vele burchten en kastelen is de betoverende vallei van de Lot dé plek.

Contact

Marc van Boeckel

VALENTHÈZE auberge, camping, luxe-tenten en gîtes
Lagrave
46700 Montcabrier

Telefoon : 0033 565360357

Email : info@valentheze.fr
Website: www.valentheze.fr/nl