Frankrijk – Les Tournesols de Beaulieu

Camping

Vacance à la Campagne, Beaulieu, 03120 Saint Prix in Frankrijk.

Wij ontvangen u graag op onze kleine, gemoedelijke camping in de Auvergne, vlakbij het gezellige plaatsje Lapalisse.

Van 1 juni tot 31 augustus bent u van harte welkom.

Ligging

De Auvergne is een prachtig mooi gebied midden in Frankrijk. De regio bestaat uit vier departementen waar het overal goed toeven is. Het is ook een regio met contrasten. In het noorden Allier, het departement met de gelijknamige rivier. L’Allier is een grindrivier die zich grillig door het landschap slingert.

Plaatsen als Vichy en Moulins zijn een bezoek meer dan waard. In de buurt van Saint-Pourçain ligt een van de oudste wijngebieden van Frankrijk. In Moulins vertrekt een wijnroute van ca 80km.

Het Massif Central omvat een groot deel van de Auvergne. Je zou kunnen zeggen dat dit zo’n 5000 jaar geleden een redelijk explosief gebied was. Het is een woest en ruig landschap van vulkanen, rivieren, kratermeren en veel, heel veel groen. Leisteen en oeroud graniet vormt het platerau van het Massif Central.

Clermont-Ferrand is natuurlijk de stad van het Michellin-mannetje en Le-Puy-en-Velay is een prachtige stad op de route van de St. Jacobs pelgrimstocht. Bij deze stad ligt ook de mooie vallei van de Loire die in Auvergne ontspringt. Het departement Haute – Loire kent overigens ook de streek van de Gorges de L’Allier met veel lieftallige dorpjes en genoeg beken en riviertjes die een domein vormen voor vissers. Wat is er nou leuker dan je eigen verse zalm vangen?

De Auvergne is een rustige streek en nodigt uit tot wandelen. De wegen zijn er over het algemeen rustig. Maar als je op zoek gaat naar de top van de Puy de Dome dan zul je zeker niet de enige zijn. Deze 1465 meter hoge ‘puist’ is mateloos populair bij toeristen. Op de top heb je wel een mooi uitzicht over de omgeving.

De streek bezit kerken die tot de mooiste van Frankrijk horen. In deze kerken is vaak het zo opvallende zwarte basalt verwerkt. De Monts de Cantal en het Parc Naturel Regional des Vulcans D’Auvergne, ze vormen het groene en dunbevolkte hart van de Auvergne. Een gebied waar de natuur volop aanwezig is. De wegen zijn er schaars en smal.

Wij helpen u op weg in de omgeving van de Auvergne, Allier, Lapalise, Moulins, Vichy, Le-Puy-en-Velay, Clermont Ferrand.

Faciliteiten

Kampeerplaatsen voor uw eigen caravan of tent. Diverse tenten en caravans te huur

Zwemgelegenheid met ligbedden

Winkeltje

Motorstalling

Fiets te huur € 8,- per dag

BBQ, Gourmetstel, Fonduestel € 4,- per keer.

Jeu de Boules, Tafeltennis, Tafelvoetbal, Speel-o-theek, Speeltuin, Zandbak, Leeshoek, Internethoek € 1,- per 1/2 uur.

Elke week georganiseerde activiteiten.

Contact

www.camping-auvergne.nl