Spanje – Camping Isabena

Camping

Camping Isabena is een camping met ongeveer 50 plaatsen voor caravans/tenten. Er is genoeg schaduw onder eeuwenoude eiken of jonge populieren. Er zijn ook 24 bungalows en 5 stacaravans te huur.

De afstand van Toulouse naar de camping is 240 km, een prachtige tocht dwars door de Pyreneeën. U komt door een nieuwe  tunnel op een vernieuwd wegennet.

Eigenaar van de camping is het Spaans-Duitse echtpaar Pepe en Renate Badia-Beutmueller die, met hun kinderen Anna en Michael, iedereen zeer gastvrij ontvangen.

Ligging

Camping Isabena ligt op 750 m. hoogte in het midden van de Vallei van de Isabena, omringd door het schitterende berglandschap van het zuidelijk deel van de Spaanse Pyreneekn in Aragon. Het gebied nodigt u uit om te wandelen in de schitterende natuur over de GR 18.1 paden, of te fietsen (mountainbikes te huur).

Niet alleen het betoverende, afwisselende landschap, maar ook de historische en cultureel waardevolle bezienswaardigheden nodigen uit tot een bezoek. Bijvoorbeeld het mooie nabijgelegen dorp Roda de Isabena met haar Romaanse kathedraal, de kleinste van heel Spanje. Er worden ook rondleidingen gegeven.

In de kathedraal is een sfeervol restaurant, een aanrader. Roda de Isabena staat op de lijst van het Europese Erfgoed en is weer in Middeleeuwse stijl gerestaureerd.

In de omgeving bevindt zich een oud klooster (Obarra) en het pittoreske dorpje Serraduy met een prachtige Romeinse brug. Er zijn veel mogelijkheden voor een actieve vakantie in de bergen: o.a. wandelen (GR 18,1), klimmen, vissen, paardrijden en kajakken. Er kan op de camping rechtstreeks geboekt worden om te gaan canyoningen, raften, squat rijden enz. met Nederlands sprekende begeleiders.

Faciliteiten

Het centraal gelegen sanitairgebouw voldoet aan de hoogste eisen en wordt goed onderhouden. Er is ruimte om af te wassen (warm water) en een wasje te doen. Gebruik van de wasmachine is geen probleem. Achter de receptie is een barretje met een terras voor een consumptie of een ijsje. Indien tijdig aangekondigd kan er ’s avonds (in het seizoen) van een heerlijke maaltijd met een glaasje wijn genoten worden.

Camping Isabena beschikt over een groot zwembad, speelvijver, kinderspeelplaats, tafeltennistafels en recreatieruimte. Mountainbikes te huur en eventueel cross motoren.

In de rivier de Isabena kan men op verschillende plaatsen spelen, zwemmen en vissen.

Contact

Contact in Duitsland (voor reserveringen):

Renate Badia
Hofleitenstrasse 15a
86356 Neusäss – Steppach

Telefoon: 0049 821 – 48 68 503
E-mail: pbadia@t-online.de

of op Camping Isabena in Spanje:

tel/fax: 0034 974 54 45 30
Website: www.camping-isabena.de